nie
Liczba pozycji: 63
Wstęp do kulinariów – ebook
Ewa Konopka
Książka kucharska przeznaczona dla wszystkich młodych żon jak i nieco starszych pań i panów poszukujących aspiracji w świecie gotowania, oraz spędzania długich chwil przy pachnącej przyprawami korzennymi kuchni, gdzie świat zapachów zniewala a nie nuży. W tej książce znajdziesz ciekawe przepisy i wiele przydatnych porad kulinarnych.Data dostępności:
Data publikacji:
LCHF – ebook
Urszula Forenc
LCHF — „Low Carb High Fat” to dieta niskowęglowodanowa, o zwiększonej zawartości zdrowych tłuszczów. Aktualnie najpopularniejsza w krajach skandynawskich, zalecana przez lekarzy, powoli podbija również Polskę. Dieta ta to prawdopodobnie najzdrowszy uniwersalny sposób jedzenia. Zalecana szczególnie osobom z chorobami cywilizacyjnymi, cukrzycą i walczącym z nadwagą. Nie bój się tłuszczu!Data dostępności:
Data publikacji:
Skuteczna redukcja tkanki tłuszczowej i budowa masy mięśniowej – ebook
Wojciech Maziarz Adrian Garus Tomasz Garus
Skuteczna redukcja tkanki tłuszczowej i budowa masy mięśniowej Trenuj z Mistrzem Polski 2015 E-book pełen jest profesjonalnych porad jak w bezpieczny i skuteczny sposób zrzucić zbędne kilogramy. Opisane diety stworzone zostały przez specjalistów w dziedzinie żywienia m.in. Mistrzem Polski kulturystyki i fitness 2015 Wojciechem Maziarzem i cechują się oryginalnym i nowoczesnym podejściem do tematu....Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki 170 przepisów – ebook
Elżbieta Adamska
Coraz częściej pojawiają się na rynku różnego rodzaju nalewki. Czasami wyróżnia je tylko niezwykłej urody butelka. Zwykle są według mnie zbyt słodkie, albo mają niezbyt intensywny smak składników. Jest to oczywiście kwestia gustu. Dla mnie ważne jest, aby moja praca nie poszła na marne, czyli trzeba mieć dobre składniki, bo jak mówiła Lucyna Ćwierczakiewiczowa „ze złych składników nigdy nie powstanie...Data dostępności:
Data publikacji:
Stulecie Winnych. Notes kulinarny – ebook
Ałbena Grabowska
Przez sto lat rodzina Winnych tworzyła swoją smakową tradycję. W kulinarnym notatniku Winnych znajdziecie przepisy na staropolskie potrawy jadane na Mazowszu w pierwszych dekadach XX wieku i na kultowe potrawy z „chudych” lat PRL-u. Nie zabraknie również włoskich inspiracji przywiezionych prawie 90 lat temu przez Guida z dalekiej Sycylii oraz wspaniałych tradycyjnych przepisów na Wielkanoc...Data dostępności:
Data publikacji:
Polska kuchnia bezglutenowa – ebook
Praca zbiorowa
Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości.Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania. Chleb gryczany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre...Data dostępności:
Data publikacji:
Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizacyjne – ebook
Florian Uberall Andrea Uberall
Autorzy, opierając się na tybetańskiej nauce o harmonii, obalają najczęstsze mity żywieniowe. Dzięki nim dowiesz się, czemu człowiek nie jest wszystkożerny, a margaryna wcale nie jest lepsza od masła. Zaczniesz rozróżniać typy ludzi według ich potrzeb oraz żywność odpowiednią dla poszczególnych grup. Nauczysz się dbać o jelita i zapewnisz im zdrowie na długie lata. Dowiesz się, dlaczego osoby urodzone...Data dostępności:
Data publikacji:
Jakość w gastronomii – ebook
Marcin Bill
Jakość w gastronomii odgrywa istotną rolę. Chcemy zjeść dobrze i smacznie ale mało kto pamięta, że restauracja czy kebab muszą również wdrażać systemy zarządzania jakością, które niewiele mają wspólnego z przygotowaniem jedzenia w domu. To systematyczne, oparte na wiedzy naukowej działania, w wyniku których nasz burger jest nie tylko smaczny i bezpieczny dla naszego podniebienia ale także spełnia wszystkie...Data dostępności:
Data publikacji:
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety. „Zwierzyna - przeważnie przedmiot zbytku w mieście - w niektórych miejscowościach, oddalonych od kolei i większych osiedli, stanowi najczęściej jadany produkt mięsny. Latem - kaczki dzikie, zimą - zające stanowią podstawę jadłospisów na Kresach wschodnich i nieraz w kłopot wprawiają gospodynie...Data dostępności:
Data publikacji:
Nalewki i wina lecznicze – ebook
Krzysztof Żywczak
Wyśmienite wina i nalewki należy doceniać nie tylko z powodu doskonałych walorów smakowych, niepowtarzalnej barwy i zapachu. Domowej produkcji alkohole wykazują także właściwości lecznicze, które mogą okazać się doskonałą pomocą przy przeciwdziałaniu oraz leczeniu konkretnych chorób i dolegliwości. Książka "Nalewki i wina lecznicze" zawiera sprawdzone przepisy na lekarstwa domowej roboty, opis ich...Data dostępności:
Data publikacji: