przez
Liczba pozycji: 101
Na trudne czasy – ebook
Maria Siecińska
Co raz częściej zaczynamy zwracać uwagę na ceny podstawowych produktów, które spożywamy codziennie jak pieczywo, przez ich gwałtownie narastające ceny przez inflację. Wierzymy, że właśnie dlatego jesteśmy tu z tego powodu, czy innego, jak na przykład przygotowanie się „w razie wypadku”. Tak więc to dlatego stworzyliśmy tę książkę! Znajdziemy tu 32 sposoby na przygotowanie różnych wyrobów mącznych od pieczywa...Data dostępności:
Data publikacji:
LCHF – ebook
Urszula Forenc
LCHF — „Low Carb High Fat” to dieta niskowęglowodanowa, o zwiększonej zawartości zdrowych tłuszczów. Aktualnie najpopularniejsza w krajach skandynawskich, zalecana przez lekarzy, powoli podbija również Polskę. Dieta ta to prawdopodobnie najzdrowszy uniwersalny sposób jedzenia. Zalecana szczególnie osobom z chorobami cywilizacyjnymi, cukrzycą i walczącym z nadwagą. Nie bój się tłuszczu!Data dostępności:
Data publikacji:
Przełom – eprasa – 19/2024
„Przełom” jest jedną z najlepszych i największych gazet lokalnych w Polsce. Powstał 16 września 1990 r. i ukazuje się nieprzerwanie do dziś. Zasięgiem obejmuje obecnie pięć gmin powiatu chrzanowskiego: Alwernię, Babice, Chrzanów, Libiąż i Trzebinię oraz gminę Krzeszowice w powiecie krakowskim i gminę Chełmek w powiecie oświęcimskim. W 1994 r. zdobył I nagrodę IDEE (Fundacji na Rzecz Demokracji...Data dostępności:
Data publikacji:
Przełom – eprasa – 18/2024
„Przełom” jest jedną z najlepszych i największych gazet lokalnych w Polsce. Powstał 16 września 1990 r. i ukazuje się nieprzerwanie do dziś. Zasięgiem obejmuje obecnie pięć gmin powiatu chrzanowskiego: Alwernię, Babice, Chrzanów, Libiąż i Trzebinię oraz gminę Krzeszowice w powiecie krakowskim i gminę Chełmek w powiecie oświęcimskim. W 1994 r. zdobył I nagrodę IDEE (Fundacji na Rzecz Demokracji...Data dostępności:
Data publikacji:
Stulecie Winnych. Notes kulinarny – ebook
Ałbena Grabowska
Przez sto lat rodzina Winnych tworzyła swoją smakową tradycję. W kulinarnym notatniku Winnych znajdziecie przepisy na staropolskie potrawy jadane na Mazowszu w pierwszych dekadach XX wieku i na kultowe potrawy z „chudych” lat PRL-u. Nie zabraknie również włoskich inspiracji przywiezionych prawie 90 lat temu przez Guida z dalekiej Sycylii oraz wspaniałych tradycyjnych przepisów na Wielkanoc...Data dostępności:
Data publikacji:
Nasze Czasopismo – e-wydanie – 5/2017
Czasopismo opiniotwórcze inne niż pozostałe. Tworzone przez profesjonalistów z różnych dziedzin oraz dziennikarzy. Można w nim znaleźć wieloaspektowy opis i analizę rzeczywistości, refleksje i dyskusję na bieżące tematy. Publikacje są kierowane do każdego zainteresowanego sprawami wykraczającymi poza własne “cztery ściany”. Do tych, którzy nie chcą żyć według gotowej recepty na życie,...Data dostępności:
Data publikacji:
Strzelec Opolski – e-wydanie – 20/2024
Strzelec Opolski ukazuje się od 1998 roku. Jesteśmy gazetą niezależną, rzetelnie i obiektywnie informującą o sukcesach i bolączkach powiatu strzeleckiego, o życiu jego mieszkańców. Przez lata zgromadziliśmy rzesze wiernych Czytelników. Jesteśmy tygodnikiem regionalnym, ukazującym się co wtorek. Naszymi Czytelnikami są mieszkańcy powiatu strzeleckiego, ludzie w przedziale wiekowym od 25 lat wzwyż, aktywni...Data dostępności:
Data publikacji:
Strzelec Opolski – e-wydanie – 19/2024
Strzelec Opolski ukazuje się od 1998 roku. Jesteśmy gazetą niezależną, rzetelnie i obiektywnie informującą o sukcesach i bolączkach powiatu strzeleckiego, o życiu jego mieszkańców. Przez lata zgromadziliśmy rzesze wiernych Czytelników. Jesteśmy tygodnikiem regionalnym, ukazującym się co wtorek. Naszymi Czytelnikami są mieszkańcy powiatu strzeleckiego, ludzie w przedziale wiekowym od 25 lat wzwyż, aktywni...Data dostępności:
Data publikacji:
Mięsne Opowieści – ebook
Barnaba Cue Damian Kowalski
„Mięsne Opowieści” — kusząca podróży przez skwierczący świat grilla! Ta książka kucharska, zawierająca 60 przepysznych przepisów na mięsa, 10 dla wegetarian i 70 przepisów na sosy, łączy smaki kuchni afrykańskiej, polskiej i amerykańskiej. Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym, czy doświadczonym profesjonalistą, rozpal grilla i delektuj się pełnymi smaku „Mięsnymi opowieściami”. Książka powstała...Data dostępności:
Data publikacji:
Pyszne potrawy nie tylko od święta, z kuchni polskiej i węgierskiej – ebook
Maria Oleksy-Kaszanits
Coś dla smakoszy i nie tylko! Książka zawiera najlepsze przepisy na dania z polskiej i węgierskiej kuchni, które królują w domu autorki na co dzień. Znajdziesz tu autorskie recepty m.in na chleb, bułki i ciasta oraz tradycyjne potrawy obu narodów, częściowo zmodyfikowane przez autorkę. Kuchnia, którą proponuje jest wykwintna, bardzo smaczna i profesjonalna. Każdy znajdzie w niej coś wybornego dla ...Data dostępności:
Data publikacji: